Magi

Nymåne

Idag är det nymåne i Jungfruns tecken. Den bästa tiden att sätta nya intentioner, sikta mot nya mål, påbörja projekt och skapa nya rutiner på.

Jag har varit ganska duktig på att skapa nya rutiner i mitt liv. Den senaste månaden har fokus legat på min hälsa. Jag har tränat och druckit mycket vatten med citrusfrukter i. Jag räknar också kalorier och tänker på vad jag stoppar i min kropp. Det har faktiskt resulterat i att två av varandra oberoende personer har sagt till mig att jag ser mycket piggare ut och att mina rynkor i ansiktet försvunnit! Så himla häftigt att man kan förändra både kropp och själ med bra mat, rörelse och sömn.

Jag har varit sämre på att skriva och fotografera för min egen skull. Jag gör det hela tiden i mitt jobb som reporter. Men jag glömmer bort, eller det är fel ordval, jag PRIORITERAR bort att skapa fritt på min fritid. Det vill jag bli bättre på. Att fotografera och skriva det jag känner för.

Mina kanaler utåt är ganska styrda känner jag. Min blogg på Land haltar en smula och på mitt instagramkonto tappar jag följare på löpande band. Här är den enda platsen där jag är anonym och kan posta hur ofta eller sällan jag vill. En frizon dit ingen hittar. Det känns lustfyllt. Lekfullt. Jag ska behålla det såhär ett tag. Kanske att jag delar med mig senare. Men just nu vill jag ha det fritt.

 

Drödagboken. Som jag spillt te över. Den ligger i skuffen på min bil och väntar på att bli fylld av positiva affirmationer. Kanske nästa månad att det är dags för den.

Jag tänkte sätta tre nya intetioner inför kommande månfas.

  1. Jag ska fortsätta äta nyttigt, dricka mycket, andas genom näsan och vara i rörelse. Yoga, meditation och joggingturer i naturen ger mig balans. Mer av det inför kommande månfas!
  2. Jag ska skriva och fotografera mer fritt. I samband med mitt namnbyte på instagram, där jag gjorde “slut” med mitt gamla alias @abborrbergslouise och ersatte det med @_ruth.louise_ har kanalen haltat. Jag tror att det sitter mest i mitt eget huvud. Att jag inte vågar ta plats. Jag måste fortsätta på min egen bana. Inte den som andra förväntar sig att jag ska ha och ta.
  3. Varje dag ska jag ge mig själv någon form av självkärlek. I en handling eller i ord. Jag har så många år av självförakt i bagaget. Nu är det dags att ändra på det. Små steg varje dag, leder förhoppningsvis till en stor förändring. Sjävkärlek kan innebära att jag går upp liiiite tidigare på morgonen och hinner med att stretcha ut min kropp på yogamattan. Det kan handla om att ta en längre dusch och göra en inpackning i håret med kokosolja. När jag gör såna saker, spiller min värme och kärlek över på mina närmaste. Arvid. Johan. Min övriga familj och vänner. Mer sånt!

 

Månen i Jungfrun. Bild lånad från foreverconscious.com

I kväll ska jag rena mina kristaller. Nu känner jag mig redo för att ta tag i en artikel med deadline i morgon. Det är skönt med det fria skrivandet. Ur det föds mer kreativitet. Nu ska jag smida medans järnet är varmt.

Kärlek // Ruth Louise

Kommentarer

Johanna
september 20, 2020 kl. 6:51 e m

Det här blev jag glad av, härliga mål. Att ta sin egen väg och älska sig själv!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bästis

september 8, 2020

Söndag

september 20, 2020