Vi firar

Annandag födelsedag

Man firar födelsedag i tre dagar. Det har Johan lärt mig. Födelsedagsafton, födelsedagsdagen och annandag födelsedag. Jag tar fasta på saker ur hans förflutna och han ur mitt. Blandar. Ger och tar. Idag är jag inne på annandag födelsedag. Det är fint att min födelsedagsdag alltid kommer att vara en röd dag i kalendern. En dag för återhämtning.

Jag har en attgöralista som jag inte gör just nu.

  • skriva klart artikeln
  • redigera bilderna till artikeln
  • söka jobbet
  • få ordning på mina papper och skicka iväg till revisorn
  • städa ur det sista i huset i Abborrberg

Istället för att göra det jag borde, sitter jag framför kaminen i köket. Eldar, läser i en bok, slöscrollar på sociala medier och skriver ner saker som jag vill komma ihåg. Oftast sånt som andra redan formulerat så mycket bättre än vad jag har förmågan till. Jag dricker stora baljor med te. Chai. Jag tycker att vattnet smakar järn. Som det gjorde i barndomen. Järn och koppar. Det sistnämnda som missfärgade mitt blonda hår och gav det gröna skiftningar.

Det är annandag födelsedag och jag är 40 år och två dagar gammal. Jag har en ny klänning på mig. En jag köpte på rea. Jag köpte två. En festlig för födelsedagsafton och en vardaglig för de andra två dagarna. Och för resten av livet.

I morgon ska jag åka pulka och grilla korv.

Vad gör du?

 

Kommentarer

A-B
januari 8, 2021 kl. 5:52 f m

Härligt att fira i flera dagar. Viktigt att ta tillvara på glädjeämnen. Och det märks att du blir starkare eftersom tiden går. Tänk på fågel Fenix som reste sig ur askan, jag ser en liknelse med dig där. Och duktig tjej som kan lyssna på dig själv och inte springa på för alla måsten. Många “måsten” går att lösa lite senare, och ibland skapar man dem själv. Känns som du börjar “hitta hem”. Tror att du har en kloka män(en stor och en liten) vid din sida, även om du står på egna ben behöver man ibland lite stöttning och peppning.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillägg till vårdguiden

januari 9, 2021