Om skapandet

Ateljé Nordanvinden

Det är sommarlovets sista dag. Åskan har rullat förbi och allt känns lite klarare. Jag har öppnat ett fönster. Luften slumrar utanför min ateljé. Jag har faktiskt en egen nu, sen bara några dagar tillbaka. Då pratade jag med hyresvärden och vi blev överens. Det är så konstigt och alldeles sant.

Jag har drömt om en plats att skapa på i många år. Redan när jag flyttade in farmors lilla stuga bland de blånande bergen. Då tänkte jag ta hennes gamla vävrum till mitt. Men det prioriterades bort. Både drömmarna och utrymmet.

Nu hyr jag ett rum på vinden i norrläge. Precis ovanför vår egen lägenhet. Bara en till spiraltrappa upp, sen är jag där.

Ett rum för kreativiteten. Ett rum dit jag kan gå. Ensam. I tystnad om jag vill.  Och vila mina sinnen i det jag tycker om. Jag har tagit fram farfars reseskrivmaskin. Hamrat ner en text jag hittade om Sothönan. Hon den uppstoppade jag köpte på loppis. Hon bor här nu i Ateljé Nordanvinden.

 

 

Jag börjar jobba i morgon. Heltid. Har tagit en paus från mina frilansuppdrag på tidningen. Det kanske kan verka bakvänt att skaffa sig en ateljé då. Men det sker i precis rätt ordning. Nu ska jag ägna min fritid åt att jobba med mitt eget mående och uttryck.

 

Här ska jag;

  • skriva
  • fotografera
  • teckna
  • måla
  • yoga
  • läsa
  • vila
  • drömma
  • mötas

 

Här ska jag skapa konst.

Kärlek // L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ögat sover nu

juni 30, 2021

Separerad

augusti 9, 2021