Jag

Tillägg till vårdguiden

Det snöar och mina ögon har följt flingornas bana från himlen ner mot den mjuka marken en stund. Jag är barnsligt förtjust i synen av den tunga, mörka granskogen i vita fluffiga toppluvor.

Vi har varit ute. Grillat korv i en jaktkoja med vänner. Ungarna har fått busa av sig. Så att jag ska kunna skriva sen. Utan dåligt samvete för den lille som spelar tv-spel, kollar på en film och äter godis. Varje; mamma! river mig ur koncentrationen och skrivföldet. Varje; Louise! gör mig irriterad och jag sväljer hårt.

PMS innebär att ditt humör förändras och att du får andra kroppsliga besvär dagarna före mens. PMS är vanligt, men det kan variera från person till person vilka besvär man får. Du kan också få olika mycket besvär från månad till månad. Besvären kräver oftast ingen behandling med läkemedel.

Jag känner mig till och med irriterad på 1177:s torra text. “Besvären kräver oftast ingen behandling med läkemedel…” Men choklad, vin, eld i en spis och total tystnad kan lindra dina symptom, borde det stå.

Jag ska egentligen skriva på min artikel just nu. Det är inte så mycket kvar på den. Men jag har valt att göra annat. Skjuter den där attgöralistan framför mig, fast jag vet att jag mår mycket bättre bara jag tar tag i något. Jag har istället för att;

  • skriva klart artikeln
  • redigera bilderna till artikeln
  • söka jobbet
  • få ordning på mina papper och skicka iväg till revisorn
  • städa ur det sista i huset i Abborrberg

…glott ut genom fönstret. Lyssnat på en och samma låt ur den senaste Jönssonliganfilmen, tre gånger. Startat en tvättmaskin. Hämtat ved. Gjort en eld. Druckit för mycket kaffe. Druckit te. Pratat i telefonen. Rensat bland mina foton i mobilen.  Snart ska jag åka och handla mat. Ingredienser till en chicken tikka masala. Och godis förstås. Jag behöver choklad och lakrits. Och han mutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annandag födelsedag

januari 7, 2021

Söndag

januari 10, 2021