Vardagsbetraktelser

Land- och sjöväder

I Norrland en del sol ut med kustlandskapen och i norra fjällen, men i övrigt mulet och tidvis regn. 

Puschnotiserna i min telefon berättar att Talibanerna tagit över presidentpalatset och ska utropa islamiskt emirat. Jag ser en bild på twitter inifrån palatset och känner mig rädd, fast jag inte riktigt förstår varför och inte hänger med i allt.

Även i Svealand mycket moln, men främst över Dalarna väntas regn.

Vi åkte till skogen efter lunch. Packade med oss kaffetermos, en liten flaska kombucha och några kantstötta persikor. Det var lätt att fylla korgen med svamp idag. Men jag hade hjärtat i halsgropen på något vis. Det pickade snabbt och hårt. Jag blev anfådd direkt. När vi kom tillbaka till bilen började det duggregna.

Ner över Götaland växlande molnighet och lokala skurar.

Det är en sån där söndag igen när han den lilla lämnar mig och åker till sin pappa. Det känns tjockt och grumligt när jag pussar hans lingula hår och drar in doften av varm Kråkunge.

I södra Sverige blir det idag fortsatt blåsigt i västanvinden. 

Vi äter mikrad Västerbottenpaj och smörstekta kantareller framför tv´n till kvällsmat. Jag kan inte riktigt koncentrera mig på handlingen i serien vi börjat titta på. Det fattas en liten i soffan som pratar och stör. Tystnad kan nästan avbryta mer.

I morgon får Norrland sol varvat med moln medan det i söder rör sig in ett nytt regnområde över Götaland och fram på dagen i morgon även in över södra Svealand.

Jag går upp på vinden till ateljén. Det luktar rökelse och jag tänder några ljus. Med mig har jag en pappkasse med gamla Dagens nyheter. I morse gjorde jag en efterlysning i en grupp på Facebook där jag bad att få folks gamla tidningar. Men bara Dagens nyheter. Jag tycker bäst om layouten och papperskvalitén på den. Jag ska fortsätta arbeta med mina collage. I morgon kanske jag hinner köpa nytt färgband till skrivmaskinen.

Risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor i delar av Skåne, på Öland samt i delar av norra Norrland.

Det var längesedan jag yogade. Kroppen känns stel och utan flöde. En kvinna som bor i huset kommer upp till mig i ateljén. Vi yogar tillsammans. Hon är klok och i hennes sällskap blir jag mer rationell.

Och så en prognos som sträcker sig fram till i morgon kväll och vi börjar med Götalands fastland.

När hon gått drar jag ett kort ur min lek “The wild unknown – Animal Spirit” . Jag får upp gasellen. I boken läser jag om ökad medvetenhet, förmåga och sårbarhet. Jag stänger ateljén för kvällen. Går ner till lägenheten och äter upp den sista frostskadade lakritsglassen jag hittar i frysen. Magen porlar som en bäck om våren. I morgon är det måndag igen.

 

Kärlek / Ruth Louise

 

 

Kommentarer

augusti 16, 2021 kl. 6:16 f m

Älskar ditt språk. Blir så vilsam inuti när jag läser.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Separerad

augusti 9, 2021